Sista dagen

En mycket bra sista dag har vi haft idag, för imorgon återgår vi tyvärr igen till verkligheten då mamma och pappa går ombord sitt plan. På grund av att de flyger iväg såpass tidigt bestämde vi att det var bättre att vi sa hej då idag istället. Kan ju inte annat säga än att det är vemodigt att då åker, har varit riktigt kul att de har varit här. 

Idag har vi varit på Shanghais akvarium, riktigt stort var det och många fina fiskar hade de. Enda negativa jag kan se var att de var en stor mängd jobbiga kineser där som gjorde allt från att ropa och skriva till så på rutorna så att fiskarna skulle röra på sig… 

Efter gick vi till restaurangen Blue Frog, och till er som undrar så var det inte groddlår som serverades utan bland annat riktigt god hamburgare. Därefter tog vi oss till den närliggande parken vilket var både mycket större och finare än vad vi hade trott. 

Dagen avslutades hemma hos oss med, där vi både åt mat och packa ner saker som vi inte behöver längre. Nu har vi inga mer vinterkläder här längre så vi håller tummarna för att det håller sig såhär varmt nu framöver. Vi lyckades skicka drygt 30 kg med mamma och pappa, känns bra! 

//Gustav

Magnum Pleasure

Lördag idag men vi hade inte sovmorgon idag ändå. På schemat stod det både Tianzifang och Xintiandi. Enligt väderprognosen skulle det regna en hel del idag, från början sa det mer än 40 mm men så vitt jag vet kom det inte en enda droppe idag. Vädret har varit väldigt bra och likaså platserna som vi har varit på. 

På köpcentret K11 hade vi hört att Magnum store skulle ha en provisorisk butik, såklart var vi tvungna att se om detta stämde när vi gick förbi. För ynka 25 yuan fick man designa sin egna glass, allt från topping och smak på glassen till chokladen. Riktigt mumsigt var det. 

Något annat som också var mumsigt var kvällsmaten som vi åt på Lost Heaven. Förutom ljudnivån har jag inga klagomål, maten var supergod och services går inte heller att klaga på. 

//Gustav

Senaste dagarna

Det kan hända mycket på tre dagar, och det har det verkligen gjort. Tyvärr är mycket av det relaterat till skolan. Även om vi får besök stannar inte vårt vanliga liv upp, dåligt jag vet. I vart fall har vi haft två glossförhör vilket betyder att vi har varit tvungna att plugga in lite mer än 70 glosor. Tur nog har mamma och pappa klarat sig lite själv under tiden vi har pluggat och varit i skolan. 

Dock har vi både hunnit med att äta på Da Marco och Shanghai Bryggeri, båda två var riktigt gott. Igår träffades vi bara en kort tid och åt tillsammans men i föregår var vi på fakemarkanden. Nu har vi köpt bland annat väskorna vi ska ha för att frakta hem alla våra saker i. Kommer nog bli minst två väskor var, på 23 kg styck… 

//Gustav

1