Smaskens

Vi tycker om maten här nere, tycker om att laga mat men att råvarorna är annorlunda här jämför med hemma är inget man kan sticka under stolen med. Att gå i matbutiken och bara strosa kan ibland bli väldigt intressant, det är inte den vanliga kasslern och falukorven som ligger i köttdisken utan istället är tesiklar och hönsklor som det bjuds på. Inte alltid en vacker syns, även om vi börjar att vänja oss vid den synen. 

//Gustav
1

Ljuset i otursveckan

Idag när vi kom hem från skolan kollade vi till brevlådan, till vår stora förvåning var den uppbruten. Vi försökte förklara för ”vakten” i receptionen att någon brutit sig in i brevlådan men hon fattade inte.

När vi kom upp i lägenheten lite lätt irriterade och fundersamma så möts vi av ett grönt paket till oss. Förmodligen har Anton brutit upp det med förhoppningar att det var hans brev han väntat på. Men icke!

Brevet var från mina (Gustavs) föräldrar och vi blev väldigt glada. Det är som att få paket på julafton. Paketet innehöll godsaker och raggsockar så vi klarar oss igenom hösten som kommit till Shanghai. Tack så jättemycket! Nu ska vi mysa omkring i strumporna och äta choklad när regnet faller ner utanför fönstren.

Vi får inte glömma att tacka för det lilla brevet vi fick i förrgår, även detta från mina föräldrar. 

Dagens väder: Lätt regn och grått, 20°C

Dagens luft: Ohälsosamt för känslosamma, 138 (13:00)

//Gustav
Resan - vardag
2

Otursvecka

Som om gårdagen inte räckte möttes vi av ännu mer problem i morse när vi skulle ta mopeden till skolan. Någon hade nämligen tagit vår batteriladdare och lämnat en lapp på kinesiska nere i vårt garage. Sedan tidigare har någon dragit ur laddaren varje natt (men vi har stoppat tillbaka den sent på kvällen), just för att våran "landlorder" har sagt till oss att vi gjort rätt. Men nu skrev vi tillbaka till "landlorden" och hon berättade att det kostar 200 yuan för 6 månader så får vi egen plats + eluttag. Och då får vi även tillbaka batteriladdare . Varför gör dem det så svårt för oss?!
/Clara 

kulturkrock
1