Imorgon

Imorgon börjar proven, först ut har vi 口语, vilket betyder prata för er som inte förstår kinesiska. Vi kommer göra två saker imorgon, den ena är att vi ska höra en text och sedan återberätta den. Den andra delen är att vi ska läsa en av sju texter som vi har fått öva på. Kommer bli spännande imorgon, dock hade vi liknande prov förra gången och det gick bra för oss båda. 

Dagen har spenderat i förberedelsens tecken, vi har övat och läst för glatta livet. Förutom detta har vi ätit gott, rester men ändå gott. Resterna var i form av tacos till detta gjorde vi en sallad och två olika sorters enciladas, en med ost och pesto och en med ost och hemmagjord tomatsås. 

//Gustav 
1

Pluggvecka

Nu är vi inne på sista veckan innan provet, kommer bli en hel del plugg nu så vi får se hur mycket annat vi hinner med. Känns som om man bara pluggar äter och sover, plus går i skolan vilket också är relaterat till plugga. Tur att det bara är just en vecka kvar för det tar en del krafter att hålla på och bara plugga. 

Igår efter biblioteket åkt jag och Clara och åt på la Bamba, en studentresturang vilket vi förövrigt spenderar måndagslunchen på varje vecka. Det är så att de har olika erbjudanden, och på måndagar är det hamburgare för 15 yuan. Igår var det inget erbjudande så vi testade på deras tacos, och spelade lite biljard. Kul att göra något annat en liten stund. 

//Gustav

Lite till bara

Förutom regn har det inte hänt mycket spännande idag, regn i sig är ju inte heller så spännande om man säger så. Tanken med dagen var att plugga en hel del men får nog ta tag i det imorgon istället. När vi kom hem ifrån skolan, med ett delstop vid matbutiken, hade ingen av oss riktig lust att plugga.

Nu med facit i hand blev det en hel del plugg ändå och mer kommer det att bli, inte idag dock men i helgen. Tanken är att plugga en hel del så vi känner oss ganska förberedda. Provet är ju inte förrän om den 6-8 juli så än har vi tid. 

Efter proven blir det full rulle igen, allt ska hinnas med innan vi åker hem. Vi har planerat en del saker vi vill göra, så som åka upp i tv-tornet och förhoppningvis hinna med en liten resa till. Vi får se vart vi hamnar men nu är det sova, äta och plugga som gäller. 

//Gustav