Tokyo Disneyland

Hela dagen har spenderats på Tokyos Disneyland Sea. En helt otrolig upplevelse för både barn, vuxna och alla där emellan. Vi lyckades, trots att vi inte kan Japanska, se en 4D-film och några småshower helt omedvetna om vad de säger. Vi var dessutom helt omedvetna om vad vi hade att se fram emot eller frukta i de åkatraktionerna vi hann testa på. Först och främst franns det inte extremt mycket atraktioner, sedan kunde det vara allt emellan 40-120 min väntetid på de flesta stora atraktionerna. 
En av de atraktioner vi testade på var Tower of Terror, titeln talar sitt. Det var ett spökhotell där man slungades upp och ner sittadndes i en hiss. Ibland skakade sätena och hissdörrarna öppnades och något skrämde en på andra sidan dörrarna. Vissa kan tycka detta är en piece of cake, men jag har ALDRIG vart så rädd. Titta bara på en av bilderna nedan som de tog under åkturen?!
 
Dagen var helt otroligt underbar med ett mycket fint avslut fick vi se en vatten- och ljusshow i parken. Det hela avslutades med fyverkerier.
 
Nu ska vi värma upp oss efter en kall men fin vinterdag, imorgon väntas det nya äventyr. Sista hela dagen i Tokyo och vi har mycket kvar att se! 
 
//Clara och Gustav
 
2

Dag två i Tokyo

Imorse steg vi upp tidigt för vi hade planerat in något alldeles speciellt för dagen. Det raserades ganska hastigt när vi insåg att det vällde ner snöblandat regn utomhus. 

Vi satte oss för att planera och kom fram till att besöka Tokyos största shoppinggata vad vi uppfattat. Vi tog därefter en frukost på starbucks då ingenting annat var öppet, pga vårt tidiga uppvaknande. Vi tiotiden hade vi tagit oss till Ginzaområdet - shoppinggatan - ganska fort inser vi att de flesta affärer inte öppnat. Vädret är hemskt och vi går mest runt i cirklar för att få tiden att gå. 

När gatorna sakta börjar vakna till liv letar vi upp turistinformationen, lättare sagt än gjort då den gömde sig på andra våningen i en stor affär. Vi tog med varenda broschyr vi kunde hitta på engelska, mycket enklare blev det tyvärr inte. Vi besökte det japanska varukedjan UNIQLO som finns över hela världen, denna affär var 12 våningar och därmed världens största UNIQLO-affär. Ändå lyckades vi komma därifrån tomhänta. 

Efter en förmiddag av ständigt ösregn bestämde vi oss för att åka till området Ikebukuro och köpcentrumet Sunshine city. Vi tröttnade ganska fort på alla dessa affärer och bestämde oss för att åka hem, äta kvällsmat och vila upp oss för morgondagen. 

Ikväll testade vi oss på det japanska köket och fick till och med sitta runt ett nedsänkt bord. Restaurangen var uppdelad i två, dels dessa nedsänkta bord där vi satt helt ensamma. Sedan hade de vanliga bord, och där satt alla japaner. Oj, vad vi kände oss både uttittade och annorlunda. De hade dessutom ingen engelsk meny. Som tur är kunde vi lista ut vad olika maträttet kostade då japanska och kinesiska har delvis likadana tecken för siffror. Som tur var hade dem bilder! Gustav tog en ”köttfärslimpa” med sås och jag tog 6 olika grillspett.

(Pastamonstret Clara inser att Japan har bättre sortiment än Kina)

/Clara och Gustav
1

Virrat runt i Tokyo

I morse tog vi lite sovmorgon, idag var även den första gången vi hade hotellfrukost under resan. Gustav tog pannkakor och Clara slog till på rostat bröd. Till detta fick vi såklart tillbehör samt varsitt ägg. Vi fick även en sallad, dock med senap på, konstig kombo!

Eftersom Yokohama bara ligger en halvtimma utanför Tokyos skyskrapor och storstadsliv stod vi på Tokyos perrong innan klockan hade slagit 12. Men inte förrän klockan 15.30 hittade vi hotellet. Under de två och en halv timmarna hade vi både lyckats att hoppa på fel tåg, ätit lite samt gått fel i området där hotellet ligger. Här kommer vi bo tre nätter. Detta är också ett kapselhotell, inte lika lyxigt som det förra men denna gången har vi en dubbelkapsel tillsammans.

På eftermiddagen tog vi oss till Akihabara, elektronikstaden och mangaparadiset. Där har de verkligen allt man kan tänka sig. Allt från hörlurar till lampor, det som inte finns där i elektronikväg har ännu inte uppfunnits. Efter en liten stund hittade vi till en 7 våningar enorm affär som hade allt, ALLT! Häftigt att ha testat det riktigt stora kamera objektiven, de där som kostar långt över ens budget. Något objektiv fick vi inte med oss hem, dock ett väldigt snyggt iPadställ.

Just i detta nu har vi krupit in i vår kapsel och har inga planer på att lämna den förens imorgon.

/Clara och Gustav
1