Nytt på bloggen

Vi har fått en idé om att berätta hur vädret och luftens kvalitet är i Shanghai. Detta kommer hittas längst ner i inläggen, minst en gång om dagen. Hoppas ni kommer tycker om idéen! 
 
Till en början kommer vi ta hjälp av smhi för att veta temperaturen (innan vi införskaffat oss en termometer) och luftkvalitéen kommer tas ifrån hemsidan www.air.castudio.org, de har även en app för iPhone och android (sök: air quality) för er som är lite extra intresserade.Tyvärr vet vi inte vart Sverige ligger i nedanstående skala, om någon har koll meddela gärna det (nyfikna).
 
Vi kommer använda oss av skalan:
500-300      Farligt
300-200      Mycket ohälsosamt
200-150      Ohälsosamt
150-100      Ohälsosamt för känsliga
100-50        Måttligt
50-0            Bra
 
Såhär kommer det alltså se ut i framtiden:
 
Dagens väder: runt 21 grader, regn på förmiddagen och blåst på eftermiddagen.
Dagens luft: Måttligt, 80
 
/ Clara och Gustav
 
 
väder
1

Uppehållstillstånd

Sist men inte minst har vi sökt uppehållstillstånd i Kina idag. Polisen besökte skolan för att alla internationella studenter skulle smidigt och enkelt kunna söka uppehållstillstånd för ett halvår framöver. Som vanligt är det massa köande och papper hit och dit. Att vi lyckats ta oss igenom alla dessa stegen utan att missa något datum eller tappa bort något papper är helt otroligt. Vi kan helt klart stolta över oss själva efter allt slit och stress. 
Som sagt är detta det sista "måstet" på ett bra tag framöver, vad vi tror och hoppas.
För övrig har vi nu gått på lov för det är Kinas nationaldag imorgon. Lovet är i en vecka vilket medför till massa ledig tid till att upptäcka nya platser i Shanghai så ofta vi kan. Håll utkik på bloggen efter massa nytt och spännande.
/Clara
 

 
Shanghai

Frukt och grönt i massor

Frukt och grönt, vad hade vår vardag varit utan det? Vi handlar den mesta frukten och grönsakerna från stånd ute på gatorna runt om där vi bor. Där är de som godast och fräschast. Gurkorna smakar egenodlade och det mesta är superbilligt enligt oss!
 
Sen har de ett lite annorlunda sätt att packa varor...
Dem verkar inte köpa 2kg säckar med potatis här inte

Färdigskalad lök

Rynkiga gurkor?

Isbergssalladen verkar vara omtålig här nere!
//Clara
kulturkrockar
1