Senaste veckan

Mycket har hänt på den veckan som vi inte har skrivit här. Proven som vi spenderade nästan alla vakna timmar till att förberedda klarade vi båda av. Det känns skönt kan jag säga, väldigt skönt. Att avsluta inte bara studierna utan även resan med flaggan i top känns skönt. Känns nästan overkligt att vi har klarat av att bo och plugga när nere. Det har blivit vårt hem och att åka hem kommer bli konstigt. Att få andas in luft som inte har ett ton med föroreningar i sig, att kunna gå i matbutiken och förstå allt runt om kring sig och framför att få träffa vänner och familj ingen.  

I och med att vi ska åka hem har vi även börjat att förberedda oss, dels på packfronten, dels på den mentala fronten. I skrivandes stund är nästan 5 väskor helt packade. Som det ser ut nu kommer vi inte ha några problem med att få plats med allting men vi får se. 

Efter provet tog vi även oss i kragen och städa vårt rum, vårt rum och resten av lägenheten har varit lite som ett bombnedslag nu under provdagarna. Inget konstigt egentligen då det finns viktigare saker att ta hand om än att se till att all tvätt blir tvättat och golvet inte fylls av sådant som hör hemma någon annan stans. Nu är det i vart fall städat och kommer förhoppningsvis vara det till vi åker hem. Någonting som också har förändrats på sistone är vädret Shanghai bjuder på, regn och vind är något som tillhör vår vardag i nuläget. Inte riktigt så vi ville avsluta resan och livet i Kina men man får inte alltid välja. Vi har försökt att göra det bästa av allt och ta dagen som den kommer, oberoende om vädrets makter är emot eller med oss. Tyvärr verkar det som det är mer emot oss då en tyfon kommer äntra Shanghai gator inatt och fortsätta in på söndags morgon. Vi får se om detta stämmer eller inte. Än så länge har vi inte sett mer än mycket regn och lite mer vind än vanligt. 

Oberoende tyfon eller inte har vi idag haft avslutning och med det fått betygen och diplomet att vi har klarat av studierna. Det var inte mycket mer än att några pratade och vi fick våra papper. Dock förstod jag mycket mer denna gången än när det var invigning, mycket mer! Förstod nog nästan allt vilket både känns skönt och kul. 

//Gustav

1
Sarah

Najs att ni klarade proven :)