Första riktiga dagen tillsammans

 
Första hela dagen tillsammans med mamma och pappa och vi har hunnit med en hel del. Vi har varit i allt från fina pareker till museum och strosat runt bland Shanghais dyraste gator. Dagen började klockan nio då vi träffades upp på deras hotell, därifrån åkte vi med tunnelbanan mot People park, första gången för oss alla. Det en mycket fin och lugn park, konstigt att vi inte har varit här innan. Något roligt var även att vi såg hur många verkar leta efter fruar alternativt män till sina barn. De satt på rad i parken med en små kontaktannonser om sina barn. Verkligen konstigt och lite skrattretande. 

Efter parken gick vi över gatan för att besöka Shanghai museum, vilket till vår stora förvåning var gratis. De deras fyra våningar fanns det allt från krukor och statyer till stämplar och gamla mynt. Problemet med alla museum är att de finns så mycket, så man tar inte in ta efter ett tag. Fjärde våningen var ingen av oss jätteintresserad längre om man säger så.  

Efter en snabb lunch på en snabbmatskedja i närheten satte vi kurs mot West Nanjing Road. Det är första gången vi går hela gatan, vilket tar mer än tre timmar. På vägen handlade vi lite saker, pappa köpte lite på fakemarknaden, mamma två tröjor från Uniqlo samt jag och Clara inhandlade var sitt plagg på American Eagle Outfitters. Jag köpte även ett bälte från Uniqlo. 

En av anledningarna till att vi gick hela West Nanjing Road var att i slutet av gatan ska Jingan Temple ligga, tyvärr han de stänga innan vi kom ditt. Redan klockan fem… Därav tog vi tunnelbanan hem, slog oss ner en stund innan vi begav oss ut för att äta mat. Till mat blev de koreansk grill, där man fick själv grilla sitt egna kött vid bordet. Det var stressigt att både äta och grilla samtidigt dock väldigt gott. 

Nu är klockan ett på natten och jag har pluggat lite sedan vi lämnade pappa och mamma på hotellet. Clara ligger och sover och jag tror jag behöver göra det med. Klockan åtta imorgon bitti börjar skolan igen. Kan inte säga att jag ser fram emot det jättemycket…

//Gustav