Dag två i Tokyo

Imorse steg vi upp tidigt för vi hade planerat in något alldeles speciellt för dagen. Det raserades ganska hastigt när vi insåg att det vällde ner snöblandat regn utomhus. 

Vi satte oss för att planera och kom fram till att besöka Tokyos största shoppinggata vad vi uppfattat. Vi tog därefter en frukost på starbucks då ingenting annat var öppet, pga vårt tidiga uppvaknande. Vi tiotiden hade vi tagit oss till Ginzaområdet - shoppinggatan - ganska fort inser vi att de flesta affärer inte öppnat. Vädret är hemskt och vi går mest runt i cirklar för att få tiden att gå. 

När gatorna sakta börjar vakna till liv letar vi upp turistinformationen, lättare sagt än gjort då den gömde sig på andra våningen i en stor affär. Vi tog med varenda broschyr vi kunde hitta på engelska, mycket enklare blev det tyvärr inte. Vi besökte det japanska varukedjan UNIQLO som finns över hela världen, denna affär var 12 våningar och därmed världens största UNIQLO-affär. Ändå lyckades vi komma därifrån tomhänta. 

Efter en förmiddag av ständigt ösregn bestämde vi oss för att åka till området Ikebukuro och köpcentrumet Sunshine city. Vi tröttnade ganska fort på alla dessa affärer och bestämde oss för att åka hem, äta kvällsmat och vila upp oss för morgondagen. 

Ikväll testade vi oss på det japanska köket och fick till och med sitta runt ett nedsänkt bord. Restaurangen var uppdelad i två, dels dessa nedsänkta bord där vi satt helt ensamma. Sedan hade de vanliga bord, och där satt alla japaner. Oj, vad vi kände oss både uttittade och annorlunda. De hade dessutom ingen engelsk meny. Som tur är kunde vi lista ut vad olika maträttet kostade då japanska och kinesiska har delvis likadana tecken för siffror. Som tur var hade dem bilder! Gustav tog en ”köttfärslimpa” med sås och jag tog 6 olika grillspett.

(Pastamonstret Clara inser att Japan har bättre sortiment än Kina)

/Clara och Gustav
1
Lotta

Pastamonster och Pikatchu <3 Nu har du väl fått nog av snö?
Kram

Svar: Man kan aldrig få nog av snö. Jag förblir trots allt ett pastamonster i Boracay!
Kram
Clara & Gustav