Tokyo - dag 13

Vi har hunnit se så mycket av Tokyo, synen av staden har förändrats helt! På morgonen bytte vi hotell, ingen kapsel mer för oss. Därefter tog vi oss till en saluhall som hade massvis med salladsbaren bagerier och japanska maträtter. Vi gick lös på bröd, prinskorvar och brieost! 
Därefter tog vi oss upp på marknivå och inspekterade det välkända övergångsstället i stadsdelen Shibuya. När det slog om till grönt fylldes gatan av människor i ett enda stort kaos! Vi tog därefter tunnelbanan till Omotesando för att se maffiga designhus och äta sushi på rullande band! När vi senare gått gatan ner kom vi fram till Tokyos mest berömda tempel - Meiji Jingu - där vi tog en paus från storstaden. När vi sedan kom ut från parken hade vi givetvis gått fel och tur i oturen hittade vi till en stadsdel där många ungdomar hängde, häftiga shoppingaffärer och mycket folk. Vi kunde utifrån detta området hitta till tunnelbanan och det var nu dags att bege sig till en oxyenbar. Där andas man in luft som ska ge en allt ifrån - energi, lugn, koncentration mm. Tyvärr hittade vi aldrig oxygenbaren trots att vi visste  var gatuadressen låg, synd! 
Vi tog istället en pizza för att ladda om batterierna inför besöket på Tokyo Metropolitan Government Building. På 45 våningen fick vi en förståelse över hur stort Tokyo är. 
Vi köpt även ett pussel med ett fotografi på oss som motiv. 
Vi entrade hotellet vid 11-tiden som två zombies, skönt att vårt flyg imorgon inte går förens vid 14-tiden.

/Clara och Gustav
 
4
Lars-Olof och Kristina

Fantastiska bilder och berättelser från Japan. Ni har verkligen tagit oss runt landet. Man blir sugen på Japan. Hoppas att ni får lite sommar nu i Filipinerna. Verkade vara drygt 25 grader kommande tio dagar.

Svar: Tack så mycket, kul att ni tycker det! Tycker alla borde åka till Japan minst en gång i livet, speciellt under körsbärsblomningen. Filippinerna är också väldigt bra, varmt och skönt!
Clara & Gustav

Carina

En röd tråd i era resor verkar vara att ni går vilse men hamnar bra ändå! Och äntligen rullande band med sushi. I sista minuten. Lycka till i morgon. Kram

Svar: Ja, det är ändå tur att vi lyckas hitta något bra under tiden vi är som vilsnast! Ja, vi var ju tvungna att göra det innan det var försent!
Kram
Clara & Gustav

Carina

Jag förmodar att det som ser ut som gigantiska ölburkar är något annat 😊

Svar: Du kan vara lugn, det kallas japanska "rislampor" med heliga skrifter på. Har jag för mig! 😉
Clara & Gustav

Lotta

Tack för Japan, nu ser vi fram emot strandbilder;)
Flyg försiktigt!

Svar: Ja, det kommer du allt få!
Clara & Gustav