Gästinlägg

Här kommer ett gästinlägg till, detta från mina (Claras) älskade föräldrar. 

Äntligen! Efter att i nästan tre månader ha varit ifrån Clara och Gustav har vi hälsat på dem i Shanghai tillsammans med Claras mormor, moster Lotta och Jocke. Att det blev så snart efter att de åkt är tack vare att Claras mormor fyllde 75 och skulle firas ordentligt.

Vilken fantastisk vecka! Clara hade lagt ner ett bra och hårt jobb på att planera vad vi skulle göra för att få med så mycket som möjligt på den korta tid vi skulle vara där och vi förstörde hennes schema rätt omgående. Trots detta fick vi se och gjort allt vi hade tänkt och lite till, även om ordningen inte blev rätt. Många fascinerande platser och spännande miljöer, mycket nytt och annorlunda. Till exempel bör man aldrig lämnar hemmet utan pappersnäsdukar! De är mycket för hål i golvet i stället för toalettstolar och har mycket sällan papper på toaletterna. Glöm inta att pruta! Min (Carinas) stora fasa innan resan, men jag tycker själv att jag blev rätt duktig mot slutet. Utsikten från en skybar på The Bund! De gamla kvarteren i området Tianzifang. Listan är lång.

Veckan har innehållit mycket skratt, otroligt mycket gående och förmodligen mer tunnelbaneåkande än en äkta shanghai-bo hinner med på ett år. Och så givetvis en hel del shopping där Carina var sämst och Stefan bäst i den inofficiella shoppingtävlingen. Lite otippat! Vi har också ätit massor med god mat från många olika kök. Personligen tyckte jag, Carina, att de färska nudlarna med kött, paprika och röd lök från Claras och Gustavs gata var godast och de bjöd dessutom på en intressant inblick i hur nudlarna tillverkades. Vi lyckades förköpa oss aningen där första kvällen så Clara och Gustav hade rester till rätt många måltider. Annars kan vi varmt rekommendera restaurangerna Lost Heaven och Da Marco.

Vi skulle kunna skriva sida upp och sida ner om allt vi varit med om, sett och gjort men det får ni läsa om i Clara och Gustav inlägg. Vi nöjer oss med detta och tackar mamma för att det blev av, speciellt med hela familjen. Och Clara och Gustav - det finns inte ord nog för att beskriva hur glada och tacksamma vi är för all tid vi fått med er och allt besvär ni haft med oss. Till sist - vi älskar er och är så stolta över er för vad ni har gjort hittills, både med studier och allt praktiskt som måste lösas med att flytta till ett annat land ensamma. Tack för den här gången, vi kommer snart tillbaks.

Från lite sorgsna men nöjda föräldrar till Clara med många fina minnen från ett enastående vecka som vi inte glömmer i första taget. Vi saknar er redan.

PS. Tips! Lägg inga större batterier i bagaget när ni åker hem. Lång historia som ni säkert får läsa om senare, men bra att veta. DS.

/Carina och Stefan