Den typiska Kinesen

Då var det måndag igen och det är dags för den typiska Kinesen. Här listar vi upp typiska saker som händer i Kina som vi från Sverige kan tyckas vara lite underligga, helt enkelt kulturkrockar.
 
Dagens "Typiska Kines" är en lite skitig och rätt jobbig kulturkrock enligt vissa av oss. Det här med offentliga toaletter. För att hålla det ganska städat kan vi enbart meddela att det inte är en självklarhet att det finns en toalett som i Sverige. Här hör det mer till vanligheten med rännor eller hål. Det vill till att man gör sig kortfattad och biter ihop helt enkelt. 
 
Vi har vart med om en hel del knäppa upplevelser kring toabesök, bland annat tar de tiden hur länge man vart på toa vid Yuan Garden (en klocka på utsidan av dörren reagerar när man låser och öppnar). Man kan undra varför detta är nödvänligt och dem kunde kanske istället fundera i att investera i gratis toapapper som är förövrigt är väldigt ovanligt att få på offentliga toaletter. Dessutom har dem en tendens att ibland gå på toa med öppen dörr, varför kan man fråga sig...
 
På de turisttätaste områderna i Shanghai hör det mer till vanligheten att det finns normala toaletter så bli inte avskrämda. 
2
Lotta

Då laddar vi handväskan med servetter!!!
Bra jobbat med tentan och jag håller tummarna i morgon också. Kram

Svar: Låter som en bra idé! Kram
Clara & Gustav

Carina

Den lilla glugg jag mot förmodan hade i resväskan är nu fylld med pappersnäsdukar. Grattis och lycka till i morgon och på onsdag.

Svar: Ajaj, Näsdukarna får ändå allt ryka före mina lussebullar!!
Clara & Gustav